Midsommar i paradiset



Tänk att jag gått runt på denna jord i 27 år utan att veta att det är i Strömstad man ska fira midsommar. Eller fira sommar överlag. Att det är där som dimman ligger lätt över ängarna om natten, att det var där som varenda Prippsblåreklam spelats in, att man blir nykär så det pirrar i hela kroppen, att man kan bo i en Madickenstuga med en punchveranda med utsikt över gröna vidder och skog, att man kan hitta blommor så det räcker till 20 midsommarkransar som bindes under ett sommargrönt träd som en lövparasoll, och att man hör skratt och fnitter som vittnar om glädje, frihet och lycka. Och att jag, badkrukan, i mina knallröda gummistövlar kan traska på stigar genom skogen för att komma ner till skärgården, för att hoppa i det ISKALLA havet och skrika ut glädjen! Känna att jag lever och att jag älskar att göra det! Tack till alla er som gjorde min midsommar helt underbar!  

Joline 1 år



Fler bilder från Jolines första födelsedag kommer i dagarna. Tills dess får ni hålla tillgodo med en bild på ettåringen.

Sommaräng



Visst är det fantastiskt med sommar! Marie och jag drog nytta av det mjuka kvällsljuset och begav oss iväg till närmsta hästhage för att få till härliga sommarbilder. Vackra sommarflicka!

"När sommaren kommer
skall jag visa dig bättre dar
när natten är varm och himlen är lila och klar

nu reser vi bort
nu tar vi oss tiden den tar
när sommaren kommer
jag lovar dig bättre dar"


                    Lars Winnerbäck 


Sommarmys




Han är alldeles gudomlig lille Milton. Alltid go och glad och vaknar med ett leende varje dag. Vad vet denne lille parveln om livet som jag har missat? Lycklig blir jag iallafall i hela min själ när jag får vara i hans närhet, älskade underbara unge!

Det ska firas!



Den 12 juli fyllde Marie 25 år och detta firades i föräldrahemmets lummiga trädgård tillsammans med släkt och vänner. Det bjöds på sommarsallader och gräddtårta med jordgubbar, MUMS! Dagen måste ha varit en av årets varmaste med skinande sol från morgon till kväll. Framåt småtimmarna blev det ett nattdopp i Arriesjön, sommaridyllen var komplett. Grattis än en gång fina Marie!

Jag som alltid citerar texter till mina inlägg skäms lite när det kommer till detta citatet. För när jag kollade igenom bilderna kunde jag bara höra Vikingarnas "Du är min sommar, Marie" i mitt huvud, på repeat, om och om och om igen. Jag som aldrig lyssnar på dansband! Men någonstans där inne i minnesbanken har denna låten alltså gömt sig. Lustigt, jag som knappt minns vad jag gjorde förra veckan!

"Du är min sommar, Marie
Lova du stannar för alltid
Du är du
Jag är jag
Det är dig jag vill ha
Det finns ingen som jag älskar som Marie"

                                          Vikingarna

Som ett kärleksland



Lisa och Wille fotade jag förra sommaren. Och nu var det dags igen! Oj vad de har vuxit på bara ett år! Vi beslöt  oss för att hålla fotograferingen mitt i Ribersborgs frodande grönska.

"Det står ett träd utanför min balkong
stort och grönt, och fyllt med fågelsång
Ett litet barn klättrar från gren till gren
Solen ler och luften känns så ren

Stanna ett tag, så jag får ta ett kort
Lyckliga dagar rusar iväg så fort
Stanna ett tag, kom till mitt kärleksland
Lyckliga dagar går vi där hand i hand

Vi går till sjön och ser en andfamilj
Allt är fint, nästan som på bild
För en gångs skull, hittade sommaren hit

Stanna ett tag så jag får ta ett kort
Lyckliga dagar rusar iväg så fort
Stanna ett tag, räck mig din varma hand
Lyckliga dagar rinner iväg som sand.

Lyckliga dagar är som ett kärleksland."


                                        Ted Gärestad

RSS 2.0